ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 08:06

H πρωτοφανούς αποδοχής θεατρική παράσταση μαθητών του 1ου Γ/σίου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου με το Μουσικό Σχολείο Άρτας:

                                           «Το μεγάλο μας Τσίρκο»

 

 TSIRKO

 

 

Το θεατρικό αυτό έργο του Ιακώβου Καμπανέλλη, έλληνα θεατρικού συγγραφέα, πρωτοπαίχτηκε στις 22 Ιουνίου 1973 από το θίασο Καρέζη- Καζάκου και διατρέχει με σατυρικό και δραματικό τρόπο τη Νεώτερη ελληνική Ιστορία από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μετέπειτα του Όθωνα ως και τη Μικρασιατική Καταστροφή και αργότερα τη γερμανική Κατοχή, δίνοντας μηνύματα επίκαιρα για την εποχή μας και διαχρονικά. 

Στις 10 Ιουνίου 2016, λοιπόν, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9η βραδυνή στο Θέατρο Κάστρου στην πόλη μας, την Άρτα έλαβε χώρα το σπουδαίο γεγονός της φετινής σχολικής χρονιάς η ανωτέρω θεατρική παράσταση, που εισέπραξε πρωτοφανές χειροκρότημα για τα χρονικά των σχολικών εκδηλώσεων στην Άρτα.

Η κα Μελίνα Κατίου που σκηνοθέτησε την παράσταση και είναι μητέρα μαθήτριας της Β΄ Τάξης του 1ου Γ/σίου, καθοδήγησε άριστα, εκ του αποτελέσματος, τους μαθητές μας, ώστε να υποδυθούν τους ρόλους τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να φέρουν εις πέρας το σπουδαίο αυτό θεατρικό. Για το Μουσικό Σχολείο η συμμετοχή σε τέτοιου είδους συνεργασία ήταν η πρώτη του.      

Ο κατάμεστος χώρος έναντι της σκηνής με τους ακόμη και όρθιους θεατές καταχειροκρότησε την προσπάθεια των μαθητών μας που σχεδόν επαγγελματικά υποστήριξαν τους ρόλους τους, εμπλουτίζοντας το «παίξιμό» τους με τον προσωπικό τους ενθουσιασμό και τη χάρη τους. Κατασυγκίνησαν και είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι μαθητές- «ηθοποιοί».

Σ? αυτή την παράσταση οι Διευθύντριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων συνεργάστηκαν άρτια και έβγαλαν που δίνει η εκπαίδευση και το προσωπικό όφελος των εκπαιδευομένων προς την κοινωνία. Το όλο σκεπτικό από τη σύλληψη ως την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού της Διευθύντριας του 1ου Γ/σίου κας Φανής Μπισκανάκη ήταν η ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο καθώς και η σύμπραξη των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Τέτοιου είδους δρώμενα μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία των ανωτέρω σχολείων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία ολοκληρωμένης προσωπικότητας πολιτών, αλλά και η ευρύτερη κοινωνία της Άρτας μας το απέδειξε περίτρανα ότι τα αγκαλιάζει!

Τέλος, η κα Φανή Μπισκανάκη απευθύνει της θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και συγκεκριμένα: στην κα Κλεοπάτρα Βασιλείου Δ/ντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στην κα Ζιώρη Ανθούλα Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου, σε όλους τους εκπαιδευτικούς και των τριών σχολείων που συνέβαλαν, καθώς και στους λαμπρούς μαθητές μας που άστραψαν στην παράσταση! Ακόμη στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου: Πραμαγγιούλη Χριστίνα, Σφήκα Βασιλική, Ρούσσα Κωνσταντίνα, Τσαβαλά Ιωάννα, Τσώρου Μαρία-Κυριακή, Γιώτη Δάφνη, Γκολομάζο Νικόλαο, Λάιο Νικόλαο, Πολύζου Σοφία-Βερενίκη, Πολύζου Ευαγγελία και Δήμου Κωνσταντίνα πολλά συγχαρητήρια!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 08:16
 
 

Online

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

ΕΙΚΟΝΕΣ

   002.jpg

ΚΑΙΡΟΣ